Bekijk project
Route
Events
Afgerond
Gezonde shot aan creativiteit | 26.01.2021

Lunchbreak

De ontwikkeling van de Media Innovatie Campus is een proces van voortdurend bewegen, bouwen en bijslijpen. Tot de laatste dinsdag van januari 2021 vond dit proces vooral achter de schermen plaats. Er was mede door coronalockdowns nog geen moment geweest waarop de Media Innovatie Campus zelfbewust naar buiten kon stappen. Met de eerste Lunchbreak op 26 januari kwam daar verandering in. Met Friso Visser van Brainfuel aan het roer werden kijkers getrakteerd op een energieke online lunchbijeenkomst waarin alle waarden van de Campus werden gestopt. De Lunchbreak is een nieuw format vanuit MICA dat vaker in de agenda’s gaat terugkeren.

Lunchbreak

De Lunchbreak gaat over creativiteit en innovatie, ondernemerschap en ongebreidelde nieuwsgierigheid, samenwerken en buiten de lijntjes kleuren. De uitzending is snel, verrassend en creatief, en etaleert op eigen wijze de broedplaats waar de Media Innovatie Campus naar onderweg is. Iedere editie nodigen we creatieve ondernemers uit in onze kleurrijke studio. Altijd wordt het lijntje gelegd met de studenten. Wat kunnen de gasten meegeven aan deze talenten? Eén van de mooiste tips kwam tijdens de eerste Lunchbreak van Omar Kbiri.

Omar Kbiri

‘Dear Richard Branson, is there room on the plane for two broke students?’ Met deze vraag van Omar aan Branson tijdens een congres in Amsterdam lanceerde Omar z’n eigen carrière. Richard Branson kon die actie wel waarderen en nam Omar en een vriend nog diezelfde dag met zijn privéjet mee naar Amerika. De rest is geschiedenis. Omar rolde daarna de mediawereld in, richtte succesvol zijn bureau MAAK op en staat aan het roer van YouTube-festival VEED. Het begon bij allemaal met durf, en dat is ook precies wat Omar de studenten meegaf tijdens de Lunchbreak. ‘Misschien moet je soms iets proberen. Zit daar niet te veel risico aan, dan is de vervolgstap: Why not? Dat ben ik daarna veel vaker gaan doen en dat heeft me op mooie plekken gebracht.’

Creatief ondernemerschap

Friso Visser bevroeg niet alleen Omar Kbiri, hij ging ook in gesprek met Marten Hylkema van MHB over zijn ondernemersavontuur en Siebe Annema over de laatste status van de Media Innovatie Campus. Samen leverden ze een uitzending af die ingrediënten van de campus omvat.