Bekijk project
Route
Nieuws & verhalen

Gemeente bekijkt kwaliteitsplan

In februari kijkt de gemeenteraad van Leeuwarden naar het beeldkwaliteitsplan dat is ontwikkeld voor het terrein en de gebouwen aan de Sixmastraat, de plek waar MICA is gevestigd. In het plan komen de ontwikkeling van het landschap, de architectuur van de bebouwing en de stedenbouwkundige ontwikkeling van het gebied samen. Terwijl de gemeenteraad hiernaar kijkt bouwen we in MICA verder.

Proces

Voordat de gemeenteraad haar oordeel mag vellen heeft het beeldkwaliteitsplan ter inzage gelegen. Hierop heeft ProRail een reactie gegeven. MICA staat immers naast het spoor. Toekomstige ontwikkelingen mogen niet ten koste gaan van veiligheid.

Zodra het plan door de gemeenteraad wordt aangenomen zijn weliswaar de kaders bepaald, maar bestaat nog veel vrijheid voor de definitieve ontwikkeling van het gebied. De belangrijke kaders waarbinnen die moeten plaatsvinden zijn vanaf dat punt echter gedefinieerd.

Eerste stappen

First things first: een van de eerste bouwplannen richt zich op de verbouw van het atrium. Het centrale ontmoetingspunt van MICA krijgt meer karakter met fijne zitjes, de eerste horecastappen en makkelijke navigatie naar alle bewoners in het pand. Eén van die bewoners is Mediahuis Noord, dat start dit jaar met een ingrijpende metamorfose van de eerste verdieping.